مدت زمان مطالب صفحه ی جاری نهایتا پنچ دقیقه است ، آن را مطالعه کنید وعادت های خوب را در خود برنامه ریزی کنید.
مقدمه
کلمه ی برنامه ریزی بسیار به گوشمان خورده است و وقتی که آن را میشنویم فکر میکنیم باید با قلم و کاغذ حتما یک برنامه ریزی دقیق انجام بدهیم … اما این طرز فکر باعث میشود به دلیل سختی آن از آن دست بکشیم و هیچ وقت سمت این برنامه ها نرویم.
ما در اینجا راجع به تعویض عادت ها و جایگزین عادت های دیگر میخواهیم صحبت کنیم که به مراتب راحت تر و ساده تر از برنامه ریزی مفصل است. عادت هایی که توسط ذهنمان اسیر آن ها شده ایم و دست کشیدن از آن ها یک پروسه ای است که اول سخت به نظر می آید ، اما شرط جایگزین عادت خوب (تکرار) است ، اینکه عمل صحیح ما برای موفقیت تحصیلی یک استمرار و امتدادی تا هدفمان داشته باشد . این یک برنامه ریزی سبک میشود . در ادامه ی مطلب با ما همراه باشید.
برنامه ریزی یک کار ذهنی است ، و ذهن تحت نفوذ یک عادت.
دشواری چیست؟
دشواری فقط برای اول راه تغییر ذهن است . بذارید بیشتر توضیح بدهم ، یک ماشین خودرویی را تصور کنید که میخواهید هول بدهید ، میبینید که بعد از یک مدت هول دادن خودش در حال حرکت است ، بدون اینکه هول بدهید ! این چه معنی میدهید؟ این بدان معناست که ذهن هم به مرور یک سری عادت هایی را در خودش شکل داده است که شما به صورت خودکار کارهایی را طبق ب انجام میدهید!
عادت چیست؟
یک عملی است که طی یک سری استمرار و تکرار ذهن شکل گرفته است و فرد قربانی نا خودآگاه آن کار (عادت) را تکرار میکند!
به زبان راحت تر ، یک عملی است که بدون اینکه خودمان بخواهیم آن را مدام انجام میدهیم!
اگر میخواهید اطلاعات علمی راجع به این موضوع را مطالعه کنید به این مطلب مراجعه فرمایید.
آیا عادت بد است ؟ عادت یک ابزار است بسته به استفاده ی آن هم میتواند وحشتناک باشد ، هم میتواند به موفقیت و پیروزی منتهی بشود! چطور ؟
به طور مثال : اگر ما عادت کنیم که هر صبح ساعت هشت از خواب برخیزیم ، باعث میشود که در طول روز سرحال تر و پر انرژی تر به امورات خود رسیدگی کنیم . یا میتوانیم ساعت دوازده ظهر از خواب خرسی بلند شویم و بسیار کسل و خسته به کارهایمان برسیم .
من میگویم عادت یک نعمت است که در اختیار ما انسان ها قرار داده شده است ، باید از آن به نحو احسنت استفاده کنیم ، اگر یاد نگیریم که از آن درست استفاده کنیم ، ذهن به طور خودکار سراغ راه های آسان تر میرود که انسان به سختی نیوفتد و این یعنی تنبلی !
چطور عادت ها تغییر میکنند؟
تصمیم ! اراده ! تکرار !
عادت ها با تکرار عوض میشوند ، اما این تکرار باید تحت یک تصمیم مسمم و اراده باشد !
اگر هنوز نمیتوانید برای خود را تغییر دهید یعنی تصمیم نگرفته اید اگر تا نصفه ی راه را پیش میروید و بر میگردید یعنی اراده نداشته اید! شما برای خواندن درس هرچقدر اراده ی قوی داشته باشید ، خود به خود کشیده میشوید به سمت آن !
شما باید عادت درس خواندن را همیشه داشته باشید ، نه به طوری که همیشه تحت یک فشار عظیم درس را مطالعه کنید ! باید میل به درس خواندن داشته باشید ، یعنی خود به خودی به سمت خواندن آن کشیده شوید.
اراده : یک مرحله بعد از تصمیم است که میل شما به تغییر را مشخص میکند ، هرچقدر میل شما به تغییر عادت ها کمتر باشد ، یعنی اراده ای نداشته
کدام عادت هایمان را تغییر دهیم؟
باید هر روز بتوانید تا حدی درس خود را مطالعه کنید ، میدانم اول راه بسیار سخت است اما این بعد از یک ماه و یا حتی یک هفته به صورت عادت میشود و این به هیچ عنوان اذیت شدن نیست .
به طور ذاتی انسان هر مطلب جدیدی را یاد میگیرد ، حال و روحیه ی خوبی بدست می آورد . مثال : شاگرایی که تا یه مدت درس نخوندن ولی سر امتحان اخر به یک باره میشن متخصص اون درس و با افتخار براتون درس رو توضیح میدن! و شما متعجب میشود . چون درس و یادگیری به انسان لذت میبخشد!