فرایند یاد گیری صحیح هر علمی بر اساس نگرش های شما دانش اموزان عزیز شکل میگیره ، یعنی شما اگر یک طرز فکری رو داشته باشید که به شما این رو بگه این چیز ( درس و … ) به هیچ دردی نمیخوره فرقی نداره که این فکر شما صحیح یا نا درست باشه. چرا ؟ چون همون فکر شما نتیجه ی نهایی رو مشخص میکنه نه چیز دیگه ای ! اگه پای درستون بدون علاقه بنشینید و بگویید که اصلا برای آینده م به دردم نمیخوره ، مطمعا باشید که نا موفق هستید و واقعا آینده به دردتون نمیخوره یا بالاخره یک جایی تو اون درس یا مهارت شکست میخورید، اگر دقیقا برعکس فکر کنید نتیجه ی شما برای نمره مثبت و عالی خواهد بود ، چرا اینطور است ؟

چه فکر کنید میتوانید و چه فکر کنید که نمیتوانید ، در هر صورت درست فکر کرده اید.

هنری فورد

 باورهای ما

  طبق صحبتی که در مقدمه شد ، شما چه فکر کنید که درس رو نمیتونید بخونید چه فکر کنید که میتونید تو درستون نمره ی خوبی بگیرید در هر دو صورت درست فکر میکنید ، پس چه بهتر که همون فکری رو انتخاب کنید که به نفع شما باشه .

باور شما اولین قدم برای اخذ موفقیت تحصیلی (نمره ی عالی ) و شغلی (درامد عالی ) هستش . پس بچه ها این سوال پیش میاد من که دارم درس خود را خوب میخوانم موفق نمیشم .چرا باور این همه مهم است ؟ باور اصلا چیست ؟

  باور همون فکری هستش که خیلی وقته ایجاد شده ، این میتونه از اتفاقاتی که به مرور افتاده باشه ، ایجاد بشه چطور ؟ من به طور مثال تو ریاضی یک بار سحل انکاری کردم و نمره ی خوبی نگرفتم ، این نمره ی بد باعث شد من فکر کنم ریاضی یا هر درسی چقدر بد هستش و در من این باور ایجاد شده که ریاضی چقد سخت هست. پس این نمره ی من تو نمره های بعدی من تاثیر میذاره چون یک بار نمره ی کم گرفتم و به این ایمان ندارم که باز میتونم خودم رو برسونم و از دوستای دیگه م جلو بیوفتم . پس من باید باور خودم رو جوری تربیت کنم که هر وقتی که کتاب ریاضی رو باز کردم سرشار از اشتیاق و هیجان باشم .

  دوست من ، بهت قول میدم اگه به درس یا هرچی که اشتیاق پیدا کنی دیگه از پاش نمیتونی بلند بشی چون بهت اعتماد به نفس داده و وقتی یادش گرفتی همش دوست داری تو کلاس دستت رو بلند کنی و جواب سوالی که معلم میپرسه رو بگی و وقتی که جواب دادی و معلم ازت تعریف میکنه ، حسابی احساس خوبی بهت دست میده و وقتی خونه میای ، با ذوق به خانوادت تعریف میکنی که معلم ازم راضی بود .

پس عزیز دلم ، این یعنی تو موفق شدی و واست این باور سالم رو ساخته که من تو مدرسه درس هایی رو یاد میگیرم که بهم اینطور اعتماد به نفس میده تا از من یک ادم باهوش و موفق رو بسازه این باور سالم و قابل ستایشی هستش که همه ی ما تو این وبسایت دنبالش هستیم .

و اما سوال مهم ما چطور با علاقه دس بخوانیم؟

اولین نمره ت رو خوب بگیر

  فکر کنم شما هم مثل من این احساس رو دارید که وقتی سال جدید تحصیلی شروع شده ، انگار ویندوز کامپیوترم رو عوض کردم و همه چی نو شده .. یا اتاقم رو از اول مرتب و تمیز کردم … در کل احساس نو بودن و همه چی بر قرار هستش و من حالم خوبه بهتون دست میده درسته؟

من یادمه تو درس فارسی در دوره دبیرستان همیشه نمره های عالی گرفتم ، به نظرت چرا همیشه نمره ی خوبی گرفتم ؟ چون اولین امتحانی که از ما به عنوان میان ترم گرفتن خیلی ساده بود و من به خوبی مطالعه کرده بودمش و نمره ی عالی گرفتم .

 حالا اتفاقای بعدی این جریان و داستان خیلی باحال تر میشه .

  من اولین امتحان خودم چه شفاهی چه کتبی ، نمره عالی گرفتم و باعث شد فکر کنم اون درس خیلی راحته و معلم همیشه تو کلاس نظر من رو راجع به مباحثی که بیان میشه بپرسه. درسته که از کل کلاس همچین سوال هایی میشد اما من اولین نفری بودم که همیشه معلمم به عنوان شاگرد زرنگ ازش سوال میپرسید. پس من اولین امتحانم رو نمره خوبی گرفتم و باعث شد معلم ازم تعریف کنه و این باور و فکر واس من ایجاد بشه که خیلی شاگرد زرنگی هستم ( واقعیت شدم ) و همیشه میخوندم که معلم ازم بیشتر تعریف کنه پس بیشتر درسم رو مطالعه میکردم و باعث شد نمرات بعدی خودمم خوب بگیرم . عنوان بعدی واس وقتی هستش که شما نمره ی خوبی کسب نکردید میخواید به روال خوب درس خوندنتون برگردید.

 راستی اگر دوست داشتی اولین نمره ی ریاضی خودت رو خیلی خوب بگیری برات انیمیشن های آموزشی ساختیم که راحت تر یاد بگیری و نمره ی عالی کسب کنی! از منوی زیر کلاس خودت رو انتخاب کن.

4 راهکار برای گرفتن نمره خیلی خوب

احساست رو به درس عوض کن

  دانش آموز عزیز اگر شما در گذشته نمره های خوبی نداشته اید به طور کلی باید فراموش کنید که گذشته چه اتفاقی افتاده . نمره ی خودت رو تو برگه امتحانی برای خودت خط بزن و به جاش بنویس عالی (۲۰) .

  بعد از این کار ، برگه ی امتحانیت رو بذار جلوت و سوال هایی که احتیاج به مطالعه ی بیشتری داری و باید بهترش کنی رو علامت بزن و آن هایی رو که علامت زدی رو تو دفتر خودت بنویس و جوابش رو آماده از کتاب یا از معلمت بپرس و بنویس تو دفتر تمرینت .

 وقتی داری پاک نویس میکنی سعی کن یادش بگیری و میدونی که یاد گرفتن این سوال های کم خیلی راحت هستن ، بعد از پاک نویس یک دور مطالعه ی راحت داشته باش …

  تو باید همیشه احساست به درس خوب باشه من سعی کردم با این مطالب بهت یاد بدم که اگر همیشه احساست به درس خوب باشه باعث میشه خیلی راحت و روان درس رو یاد بگیری و همیشه موفق باشی … پس همیشه سعی کن اول سال تحصیلی ، نمره های خوبی رو کسب کنی تا این احساست رو خوب کنه ، وقتی واس امتحان بعدی میخوای آماده بشی یاد نمره های خوبت میوفتی و اعتماد به نفست بالا میشه که بری باز نمره های عالی رو کسب کنی .

اگر در دفعات اول تلاش شما به اندازه کافی نبوده و نتیجه و نمره تان جالب نبوده ، بندانید و آگاه باشید که هنوز دیر نشده … اگر تو این شرایط هستید یاد سخن من بیوفتید :

راه احساس خوب ، یادگیری است و کسی که در پی قدم اول است ، تحت احساس زیبای بسیار بیشتری قرار میگیرد.
سخن تکشیم

ایجاد رغبت جهت مطالعه

  در اکثر مواقع برای همه ی ما پیش آمده است که حوصله و رغبت برای مطالعه ی مطالب درسی را نداریم . برای رفع این مورد باید اول بدانیم که علت آن چیست ؟

  یکی از علت های بی حوصلگی در مطالعه آن است که ذهن و مغز شما به شرایط و موقعیت مطالعه ی درس عادت نکرده است ، پس ذهن شما دقیقا به کارهای دیگه که مربوط به درس خوندن نیست عادت کرده و این عادت شما حتما باید عوض بشه …

اگر در متون درس خودتون سعی کنید مطلب جالب و راحت تری رو پیدا کنید ، یکم حوصله و اشتیاق برای خودتون ایجاد کردید ، اگر متون و مطالب راحت رو اول شناسایی کنید و اون هارو اولویت برای خوندن خودتون قرار بدید .

برنامه ریزی سبک

  یه برنامه ریزی داشته باشید برای مطالعه ی خودتون ، طوری که هر روزی که میگذره سعی کنید یک مبحث یا یک مطلب چند خطی تا چند صفحه ای رو پیدا کنید و مطالعه کنید و بعد اون رو علامت بزنید که خوندینش.

وقتی که روزهای دیگه شروع میشن شما میبینین که چقد مطالب زیادی رو تا الان مطالعه کردید اونم به مرور و آهستهاگه سعی کنید هر روز مقداری مطالعه داشته باشین دو تا اتفاق میوفته :

  اول اینکه حوصله و رغبت شما برای مطالعه ی نهایی برای امتحان بالا میره .

 دوم اینکه وقتی که برای آخرین مطالعه برای امتحان دارید مطالعه میکنید خیلی راحت و روان تر مطالب درسی تون رو یاد میگیرید چون تو اون طی برنامه ریزی راحت چیزهایی رو خونده بودین و ته ذهنتون نقش بسته و باعث شده که الان هنگام مطالعه بهتون یاد آوری بشه.

چطور برنامه ریزی سبک برای مطالعه داشته باشیم؟

نتیجه گیری

  ما از این مقاله نتیجه میگیریم که ابتدا باورهایمان را به درس و مطالب آن عوض کنیم که این بحث در ابتدای مقاله آورده شده است ، و سپس اگر در ابتدای سال تحصیلی هستیم سعی کنیم که نمره و نتیجه ی خوبی کسب کنیم ، زیرا حجم مطالب آنقدری نیست که برایمان سخت بنابر این اخذ نمره و نتیجه ی “خیلی خوب ” بسیار راحت تر است .

  مطلب دوم احساس شما به درس خوانی و مدرسه است ، اگر شما سعی کنید تمام خاطرات خوبی را که در مدرسه با معلمان و دوستان خود داشته اید را مرور کنید میتوانید به خوب شدن احساس خود کمک کنید که راجع به این مطلب سعی میشود مقاله ها و پادکست های بسیاری آورده شود تا اهمیت احساس و جایگاه آن در خواندن درس بیان شود .

  مطلب سوم درباره ی ایجاد رغب جهت مطالعه است ، شما با انجام یک سری تفریحات مفید در مدت زمان مناسب میتوانید به زیاد شدن رغبت خودتان در مطالعه ی درس کمک کنید .

  توجه داشته باشید که تمامی روش های گفته شده در این مقاله ، به مرور زمان میسر خواهد شد و شرط استمرار آن خواست و ایمان قوی شما است و به شما قول میدهیم که در تمام ابعاد زندگی شما تاثیر جانبی خواهد داشت .

ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد